Мариноване листя на голубці. Відкрила банку, і можна починати крутити
Люблю голубці, адже це не лише смачна страва, а й дуже ситна. Традиційно її готують в більшості українських сімей. Для того, щоб менше витрачати час на підготовку листя, можна його просто замаринувати і використовувати готове.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- Капуста 1 шт.;
- Корінь хрону 1 шт.;
- Зерна гірчиці;
- Петрушка;
- Вода 1 л;
- Сіль 3 ст. л.;
- Цукор 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю воду та додайте сіль. Помістіть на вогонь, доведіть до кипіння й занурте повністю качан капусти.
- Потім готовий качан вийняти й відварені листки зняти за допомогою виделки.
- Листя остудити до кімнатної температури, а потім потрібно відрізати ділянку з ущільненням, як ви це робите на голубці.
- Помістіть декілька листків один на одний та заверніть у рулетики.
- В чисту банку помістити зернятка гірчиці, корінь хрону та викласти рулетики з відвареного листя.
- Потім воду потрібно закипятити й додати до неї цукор та сіль.
- Отриманим гарячим розсолом залити листя в банках, потім закрити їх герметично кришками, перевернути верх дном й укутати теплою тканиною. Залишити остигати.
Перед використанням цього листя, мариновані листки ще замочуються в холодній воді, щоб вони не були надто соленими.
Приємного апетиту!
Ви маринуєте листя з капусти?