Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках
Помідорів маринованих багато не буває. І найсмачніші ті, що невеликого розміру, буквально на один укус. А коли вони ще смачно просолені і замариновані – зовсім розкішно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Такі і будемо готувати!
На 6 банок по 800 грам:
- 2,5-3 кг невеликих стиглих помідорів (НЕ черрі, краще сливка або пальчики)
- 2 середні цибулини
- 6 зубчиків часнику
- 2 стручки гострого перцю чилі
- парасольки кропу
- насіння кропу
- насіння гірчиці
- чорний перець горошком
- лавровий лист
Для маринаду:
- 1 літр води
- 5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. з гіркою солі (сіль звичайна кам’яна, не йодована)
- 3 ст. л. яблучного оцту
Як готувати:
1. Помідори добре промити, наколоти зубочисткою в районі плодоніжки, щоб вони не потріскалися і скласти в стерильні сухі гарячі банки.
2. У кожну банку додати по 1 зубчику часнику, парасолька кропу, шматочок гострого перцю і кілька півкілець цибулі.
3. Сюди ж кинути по лавровому листку, по 0,5 ч. л. зерен гірчиці і 4-5 шт. чорного перцю горошком.
4. Закип’ятити воду і залити помідори. Прикрити кришками, залишити на 15 хвилин. Воду злити і залити вдруге чистою киплячою водою.
5. Щоб зробити маринад, слід заміряти воду, яку злили в перший раз. І на 1 л води додати потрібну кількість цукру і солі. Прокип’ятити, влити оцет.
6. Киплячим маринадом залити помідори в банках, закрутити прокип’яченими кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою.
Як охолонуть прибрати на зберігання. Вдалих вам заготовок!