Мариновані кабачки на зиму, які ж вони смачні і хрусткі

Такі кабачки відмінно зберігаються навіть при кімнатній температурі. Виходять дуже смачні. Рецепт перевірений часом, я готую такі кабачки щороку і вони завжди користуються популярністю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 4 кілограми кабачків
  • 2 моркви
  • 3 цибулини
  • 2 зубчики часнику на 1 літрову банку
  • гострий перець за смаком

Для маринаду на 4 л.

  • 6 столових ложок солі
  • 10 столових ложок цукру
  • 320 мілілітрів 9% оцту

Покроковий процес приготування:

Кабачки нарізаємо кружечками, а потім розрізаємо на 2 частини. Очищаємо моркву і нарізаємо брусочками.

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Беремо баночки, в кожну кладемо чорний перець горошком, часник і гострий перець. Потім розкладаємо кабачки, моркву і цибулю.

У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Відправляємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо оцет і перемішуємо.

Готовий розсіл розливаємо по банках і накриваємо кришками.

У каструлю кладемо рушник і ставимо баночки. Наливаємо воду так, щоб вона доходила до плічок і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин.

Через відведений час баночки дістаємо і закатуємо. Потім накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Остиглі баночки прибираємо на постійне місце зберігання.

Не вдається скопіювати.