Мариновані кабачки на зиму, які ж вони смачні і хрусткі
Такі кабачки відмінно зберігаються навіть при кімнатній температурі. Виходять дуже смачні. Рецепт перевірений часом, я готую такі кабачки щороку і вони завжди користуються популярністю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 4 кілограми кабачків
- 2 моркви
- 3 цибулини
- 2 зубчики часнику на 1 літрову банку
- гострий перець за смаком
Для маринаду на 4 л.
- 6 столових ложок солі
- 10 столових ложок цукру
- 320 мілілітрів 9% оцту
Покроковий процес приготування:
Кабачки нарізаємо кружечками, а потім розрізаємо на 2 частини. Очищаємо моркву і нарізаємо брусочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Беремо баночки, в кожну кладемо чорний перець горошком, часник і гострий перець. Потім розкладаємо кабачки, моркву і цибулю.
У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Відправляємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо оцет і перемішуємо.
Готовий розсіл розливаємо по банках і накриваємо кришками.
У каструлю кладемо рушник і ставимо баночки. Наливаємо воду так, щоб вона доходила до плічок і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин.
Через відведений час баночки дістаємо і закатуємо. Потім накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Остиглі баночки прибираємо на постійне місце зберігання.