Мариновані кабачки, як гриби, на зиму. Смак просто неймовірний. Зробила відразу дві порції
Цього року маю добрий урожай кабачків і шукаю цікаві рецепти. Нещодавно натрапила на оригінальний рецепт маринованих кабачків, які за смаком нагадують гриби.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Спочатку зробила одну порцію, спробувала, і відразу побігла робити ще дві. Смак просто неймовірний. Кабачки, як гриби, на зиму.
Необхідні інгредієнти:
- Кабачки – 1300 г.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Перець (чорний мелений) – 1 ч. л.
- Оцет (столовий 9%) – 100 мл.
- Олія соняшникова (рафінована) – 100 мл.
- Кріп (свіжий) – 1 пучок.
- Часник – 3 зубчики.
Покроковий рецепт приготування:
Кабачки почистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Додати до кабачків сіль, цукор, перець, оцет і олію, нарізаний кріп, зубчики часнику очистити і пропустити через прес та також додати його до кабачків і все добре перемішати.
Залишити при кімнатній температурі на 3 години. Кілька разів за цей час перемішати. Кабачки при цьому будуть виділяти сік.
Розкласти кабачки разом з соком по стерилізованих банках.
Викласти банки в холодну воду. Воду довести до кипіння і стерилізувати банки 7-10 хвилин, після закипання води.
Закатати банки і перевернути догори дном.
З цієї порції виходить дві півлітрові баночки. То ж, якщо вам сподобався рецепт, можна відразу робити дві порції.
Рецепт – Оксана Дорош.
Смачного вам!