Мариновані помідори по-вірменськи: навіть заливка випивається
Цей рецепт в нашій родині став одним з найулюбленіших. Сьогодні хочу поділитися з вами, зробите і не пошкодуєте – помідори ароматні, пікантні, солодко-кислі, такі, як маринуються в бочках.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори різнокольорові, 1.700 кг;
- цибуля і морква, солодкий і гострий перець по 1 шт;
- часник, 1 головка;
- кріп, базилік, петрушка;
- лавровий лист, 3 шт;
- перець горошком по 15 шт в банку;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 2 ст.л;
- оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Помідори беріть червоні і жовті, середнього розміру, щільні, не перезрілі. Помідори ріжемо на 2 частини.
Часник, морква, гострий і солодкий перець, зелень подрібнюємо за допомогою блендера. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Укладаємо помідори в стерилізовані банки, перекладаючи цибулею. Додаємо спеції.
Заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор, подрібнені овочі, доводимо до кипіння.
Вливаємо оцет і варимо ще пару хвилин.
Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо банки. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Такі помідори будуть дуже смачними і ароматними, закуска виходить просто розкішна, подаю навіть на святковий стіл.