Мариновані помідори з лимонною кислотою. Щороку готую тільки за цим рецептом
Мариновані помідори з лимонною кислотою – чудовий рецепт овочів на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти на 1 трилітрову банку:
- Помідори середні – півтора – два кілограми
- Часник – два – три зубчики
- Листя чорної смородини – три – п’ять штук
- Цукор – три столові ложки
- Велика сіль – півтори столові ложки
- Кислота лимонна – одна чайна ложка
- Перець запашний і чорний мелений – три-чотири штуки
- Лавровий лист – три – чотири штуки
- Вода – півтора літра
- Гірчиця в зернах – одна чайна ложка
- Гіркий перець – половинка або на смак
- Кріп – кілька парасольок
Покроковий процес приготування:
У банки на дно викладіть кріп, лист чорної смородини, часник і гіркий перець. Потім викладіть щільно помідори в банку.
Приготуйте маринад: доведіть до кипіння 1,5 л. води, додайте цукор, сіль, лавровий лист, запашний і чорний перець і кип’ятіть 5 хвилин.
Помідори залийте кип’ятком і залиште на 10 хвилин, потім воду злийте. У банку з помідорами всипте лимонну кислоту і зерна гірчиці.
Потім помідори залийте киплячим маринадом. Банку відразу ж закатайте і переверніть, закутайте ковдрою.