Мариновані сливи на зиму. Відмінна закуска!

Мариновані сливи – це відмінна закуска, яка прекрасно підходить до запеченого м’яса, птиці, ви також можете використовувати сливи і для запікання м’яса – виходить дуже смачно, пікантно і ароматно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти:

  • слива, 1200 г;
  • вода, 1.5 л;
  • цукор, 600 г;
  • кориця, 0.5 чл;
  • гвоздика, 16 шт;
  • лавровий лист, 8 шт;
  • оцет яблучний, 150 мл.

Процес приготування

З даного об’єму продуктів, у мене виходить 8 баночок по 500 г.

Порада: відмінно підходить слива угорка – невеликого розміру. Така слива буде швидко і добре маринуватися.

Сливи промиваємо. Банки стерилізуємо.

Розкладаємо сливи по банкам, не надто трамбуючи, просто щільно.

Заливаємо кип’ятком, накриваємо банки кришками і залишаємо на 30 хвилин. Зливаємо воду.

Мариновані сливи на зиму. Відмінна закуска!

Варимо маринад з цукром і корицею, після закипання варимо пару хвилин до розчинення цукру. Вимикаємо і додаємо оцет.

У кожну баночку кладемо лавровий лист, 2 штучки гвоздики.

Виливаємо маринад в банки, закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Пробувати таку сливу ми починаємо через 2 – 3 місяці, коли вона добре промаринується.