Мариновані сливи на зиму. Відмінна закуска!
Мариновані сливи – це відмінна закуска, яка прекрасно підходить до запеченого м’яса, птиці, ви також можете використовувати сливи і для запікання м’яса – виходить дуже смачно, пікантно і ароматно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- слива, 1200 г;
- вода, 1.5 л;
- цукор, 600 г;
- кориця, 0.5 чл;
- гвоздика, 16 шт;
- лавровий лист, 8 шт;
- оцет яблучний, 150 мл.
Процес приготування
З даного об’єму продуктів, у мене виходить 8 баночок по 500 г.
Порада: відмінно підходить слива угорка – невеликого розміру. Така слива буде швидко і добре маринуватися.
Сливи промиваємо. Банки стерилізуємо.
Розкладаємо сливи по банкам, не надто трамбуючи, просто щільно.
Заливаємо кип’ятком, накриваємо банки кришками і залишаємо на 30 хвилин. Зливаємо воду.
Варимо маринад з цукром і корицею, після закипання варимо пару хвилин до розчинення цукру. Вимикаємо і додаємо оцет.
У кожну баночку кладемо лавровий лист, 2 штучки гвоздики.
Виливаємо маринад в банки, закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Пробувати таку сливу ми починаємо через 2 – 3 місяці, коли вона добре промаринується.