Мариновані сливи на зиму. Відмінна закуска до зимового столу
Мариновані сливи на зиму – чудова закуска до запеченого м’яса і птиці, яка підкорить ваших гостей своїм смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандараника
Необхідні продукти:
- Слива – один кілограм двісті грам
- Цукор – 600 грам
- Вода – 1,5 літра
- Яблучний оцет – 150 мілілітрів
- Лист лавровий – 8 штук
- Кориця – 0,5 чайної ложки
- Гвоздика – 16 штук
Покроковий процес приготування:
З такої кількості продуктів повинне вийти вісім півлітрових баночок.
Простерилізуйте банки. Сливи промийте, розкладіть по банках, просто щільно, не трамбуючи.
Залийте кип’ятком, зверху накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Потім воду злийте.
Зваріть маринад з цукром і корицею після закипання пару хвилин, до розчинення цукру. Вимкніть і додайте оцет.
Викладіть в кожну баночку лавровий лист і пару гвоздик.
Маринад вилийте в банки, закрутіть кришки, переверніть і укутайте до повного охолодження. Зберігайте в підвалі або коморі.
Через два-три місяці слива добре промаринується, тоді можете її спробувати.