Мариновані сливи. Найкращий рецепт, який я спробувала за 10 років. Скільки не закрию баночок, а все одно мало, так їх усі люблять
Дуже смачний рецепт маринованих слив, який перевірений вже мною за багато років. Скільки не закриваю, а все одно мало.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 3 кг. слив;
- маринад:
- 1,2 кг. цукру;
- 250 мл. оцту;
- 10 шт. горошин чорного перцю;
- 3 лаврові листки;
- 10 шт. гвоздики;
- 1 ч. л. кориці без гірки.
Приготування:
1-й день:
Краще взяти для цього рецепту трішки тверді сливи. Сливи ретельно миємо, просушуємо. Потім кожну сливу наколюємо виделкою в 3-4 місцях. Потім сливочки складаємо в чисту велику емальовану миску або каструльку.
Наступним варимо пряний маринад, відразу кладемо всі інгредієнти крім кориці.
Попередньо вже підготовлені сливи заливаємо гарячим маринадом. Гарненько струшуємо сливи, щоб вони усі побули у маринаді, адже спочатку його буде мало, але потім, коли сливи пустять сік, його стане значно більше. Миску чи каструльку накриваємо кришкою.
На 2-й день:
Маринад ретельно зливаємо весь, доводимо знову його до кипіння. Киплячим маринадом заливаємо сливи так само, як попереднього разу. І знову залишаємо все так на 24 години.
На 3-й день:
Маринад знову зливаємо зі слив, і знову ставимо на вогонь, щоб закипіло. Потім у вже киплячий маринад додаємо 1 ч. л. кориці без верху, потім кип’ятимо все хвилин 3-4.
Беремо ще киплячий маринад і знову заливаємо сливи. Миску з маринованими сливами залишаємо на три доби. Обов’язково накриваємо кришкою або обв’язуємо зверху чистої марлею.
Коли скінчаться 3 доби, усі сливи разом з маринадом доводимо до кипіння і кип’ятимо на маленькому вогні ще хвилин 5.
Потім відразу наповнюємо стерилізовані банки сливами і закручуємо їх стерилізованими кришками.
Перевертаємо наші баночки і накриваємо теплим пледом.
Цей рецепт маринованих слив – найкращий, який я спробувала за 10 років, тому рекомендую його усім.
Смачного!