Мариновані сливи: смачна закуска до м’яса
Мариновані сливи – це відмінне доповнення до різних страв з м’яса і риби, для десертів і випічки, для соусів і маринадів. Такі мариновані сливи довго зберігаються, а вживати їх можна буде вже через пару тижнів після консервації.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сливи, бажано, твердих і щільних сортів;
- оцет 9%, 40 г;
- цукор, 70 г;
- гвоздика, 5 шт;
- перець духмяний, 5 шт;
- кориця, половина палички;
- лавровий лист, 1 – 2 шт.
Сливи ретельно промиваємо і щільно укладаємо в літрову, стерилізовану банку, заливаємо до верху водою – це об’єм води для вашого маринаду.
Виливаємо воду, змішуємо з сіллю, цукром і оцтом, доводимо до кипіння і кип’ятимо кілька хвилин.
У кожну банку кладемо корицю, перець, лавровий лист, гвоздику і заливаємо все маринадом.
У каструлю наливаємо теплу воду, кладемо рушник, ставимо банки зі сливами, доводимо до кипіння і стерилізуємо 7 хвилин. Банки закатуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо заготовку в підвалі або коморі. Їсти можна вже через 2 тижні.