Маринований болгарський перець на зиму. Перевірений оецепт, який ви точно оціните. Готується нескладно та швидко
Це найсмачніший маринований перець на зиму. Любителі таких пікантних, пряних холодних закусок точно оцінять цей рецепт. Готується нескладно та швидко.
Продукти для приготування: (вихід 3 літри, 6 банок об’ємом 500 мл)
- болгарський перець 3 кг
- вода 1 літр
- сіль 2 стіл. ложки
- цукор 300 г
- олія 150 мл
- оцет 9% 150 мл
- перець запашний горошком 10 шт.
- лавровий лист 3 шт.
Перед приготуванням цієї закуски необхідно обов’язково простерилізувати банки. Банки я використовую обсягом 500 мілілітрів. Мені зручно їх простерилізувати в духовці (мию банки в содовому розчині, ставлю на решітку дном нагору, потім включаю духовку на 150 градусів). Час 15 хвилин. Потім охолоджу їх до теплого стану в духовці. Кришки кип’ячу у воді 10 хвилин.
Перець промили, очистили від насіння і нарізали на смужки або шматочками довільної форми.
У каструлю наливаю воду, додаю столовий оцет, цукор, сіль, олію без запаху, запашний перець горошком та лавровий лист. Ставлю каструлю на вогонь та доводжу до кипіння. У киплячий маринад викладаю нарізаний перець. Після повторного закипання варю перець приблизно 5 хвилин. Якщо весь перець не поміщається в каструлю, додайте його порціями. Одну порцію розклали банками, всипали в цей же маринад іншу.
Готову заготовку гарячою розкладаю по стерилізованих банках (щільно), доливаю до краю банки маринад.
Закриваю кришками, перевертаю верх дном. Укутаю банки пледом (ковдрою) і залишаю їх так до повного остигання.
Зберігати банки із заготівлею краще в прохолодному місці. Дуже смачно виходить! Вдалих заготовок!