Маринований бурячок на зиму. Смачний і дуже оригінальний салатик. Ми баночку з’їдаємо миттєво. І до супу, і до картоплі, і на святковий стіл

Цей рецепт маринованого бурячка – справжня знахідка для мене. Взимку ми з’їдаємо його найпершим. Він мене дуже виручає. Він виходить смачним та пікантним за рахунок маринаду. Без перебільшення, оригінальна, хоч і проста страва. Повірте, всі ваші рідні та друзі дивуватимуться, що бурячок може бути таким смачним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 3 кг буряка;
  • 2 шт цибулини;
  • 3 зубці часнику;
  • гіркий перець половинка;
  • 1 ст. ложка оцту;
  • 3 шт лавровий лист;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст. ложки солі.

Приготування:

Спочатку потрібно помити гарненько бурячок і відварити його до готовності.

Потім потрібно почистити його і натерти на тертці з великими отворами.

Після того потрібно натерти цибулю на тертці.

Додайте до цибулі пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції, оцет і перемішайте.

Потім поставте все це на вогник, доведіть суміш до кипіння і проваріть на маленькому вогні 7 хвилин.

Процідіть і додайте маринад до буряка і залиште маринуватися на 12 годин.

Розкладіть буряк по стерильним банкам, прикрийте стерильними кришками і простерилізуйте всі ці баночки 10 хвилин.

Потім банки потрібно закрити, перевернути і накрити пледом.

такої смакоти з бурячка ви ще не їли.

Смачного!