Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М’ясо легко відділяється від кісточок
Хочу поділитися своїм найулюбленішим способом приготування свинячих реберець в духовці. Реберця виходять дуже ніжними і м’якими. Цей рецепт мені здається найбільш вдалим з усіх, які я пробувала., Тому що за смаком і виглядом реберця дуже схожі на ті, які смажаться на справжньому грилі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Свинячі реберця – 1 кг 250 гр
- Ріпчаста цибуля – 150 гр
- Кетчуп – 170 мл
- Мед – 3 ст.л.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Оцет 9% – 30 мл
- Сіль і перець – по 1/2 ч.л.
Як приготувати свинні реберця
Для початку свинячі реберця потрібно промити, просушити рушником і повністю видалити з них верхню плівку з обох сторін.
Далі розрізати їх на кілька частин так, щоб кожна частина складалася з 2-х або 3-х ребер.
Скласти всі шматочки в каструлю, залити холодною водою, включити вогонь і дочекатися закипання, щоб зняти всю пінку. Після цього накрити каструлю кришкою, вогонь зменшити до дуже слабкого і залишити ребра варитися 30 хвилин. Воду при цьому солити не потрібно.
Поки варяться ребра можна приготувати маринад. Для його приготування потрібно ріпчасту цибулю і найкраще, щоб вона була солодкою червоною. Але якщо такої немає, то звичайна теж підійде. Цибулю потрібно нарізати не дуже грубо.
Скласти цибулю в миску і додати в неї апельсиновий сік з пакетика. Він дасть маринаду дуже незвичайний і приємний аромат і зробить м’ясо більш м’яким і ніжним.
Далі додати кетчуп. Я використовую найпростіший і негострий.
Також буде потрібно будь-який незагустівший мед. Його теж потрібно додати в маринад.
Далі додати в маринад оцет (у мене 9%), перець і сіль за смаком і все добре перемішати. Вийде ось такий досить густий соус.
Відварені реберця вийняти з бульйону (він нам не буде потрібно) і скласти у велику глибоку ємність.
Тепер потрібно залити ребра приготовленим маринадом.