Медове печиво на швидку руку. Смачна і ніжна випічка на олії
Сьогодні приготуємо смачне медове печиво, яке буквально тане в роті. Печиво виходить дуже смачне, м’яке і розсипчасте. А ніжний медовий смак цього печива змусить вас готувати його знову і знову.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 2 ст.л.
- Мед – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Сода – 1/2 ч.л. (можна замінити на розпушувач 1 ч.л. без гірки! Додавати разом з борошном)
- Борошно ~ 240 гр. (трохи більше або менше, залежить від борошна)
Як приготувати медове печиво:
У мисці змішуємо, яйце, 2 ст.л цукру, 4 ст.л. олії, 2 ст.л меду і 0,5 ч.л соди.
Все дуже добре перемішуємо до розчинення цукру. Сюди ж просіюємо 240 г борошна і замішуємо тісто.
Тісто довго вимішувати не потрібно, достатньо перемішати і зібрати в грудку.
Тісто виходить м’яке але не липке.
Загортаємо тісто в харчову плівку, або в мішечок і прибираємо в холодильник хвилин на 20.
Через 20 хвилин, руками формуємо з тіста кульки.
Кожен шматочок приблизно по 20 грамів.
На деко застелений пергаментним папером, викладаємо наші кульки.
Звичайним молоточком для відбивання, робимо візерунок. Не дуже сильно придавлюємо кожну кульку візерунчастою стороною молотка.
Також це тісто легко піддається розкачуванню, можна просто розкачати в пласт приблизно 1 см і вирізати формочками або просто нарізати ножем.
Ставимо випікати в розігріту до 180 градусів духовку на 10 – 12 хвилин.
Довше випікати не потрібно, інакше можна пересушити. Смачного!