Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом

У курячих плечиків дуже ніжне м’ясо, можна просто обсмажити на сковорідці і буде смачно. Тільки я вважаю за краще запекти в духовці. Маринади пробувала найрізноманітніші, але зупинилася на цьому. Страва виходить ніжна, смачна з апетитним ароматом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

До речі, такий маринад підійде для будь-якої частини курки, можна хоч цілу тушку натерти і запекти.

Інгредієнти для маринаду

  • Соус Теріякі – 3 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Суміш перців – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком

Для початку виклала курячі частини в миску. Додала соус Теріякі.

Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом

Можна замінити на соєвий соус, але смак звичайно не буде таким яскравим.

Додала мелену суміш перців, сіль і тертий на дрібній тертці часник.

Влила квітковий мед і гарненько розтерла руками.

Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом

Прикрила плівкою і поставила в холодильник на пару годин, можна залишити на добу.

Для маринаду завжди беру квітковий мед. Якось спробувала з гречаним, мені не сподобався смак і аромат.

Переклала в форму для запікання, накрила фольгою і поставила в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 1 годину.

Медові курячі плечики: майже завжди готую цю частину курки за цим рецептом

За 15 хвилин до готовності зняла фольгу, щоб курячі плечики придбали апетитний золотистий колір.

Гарнір підійде будь-який, але ми любимо їх їсти просто так, або з соусом Тартар.