“Медові” помідори на зиму: без стерилізації і зберігаються в квартирі. Готуються такі помідори максимально просто

Заготівля особливо подобається тим, хто любить солодкуватий смак. Крім солодощі тут є приємний медовий присмак і аромат, що з помідорами поєднується ідеально!

    Готуються такі помідори максимально просто, немає ні зайвого клопоту, ні якихось складнощів. І, ще один плюс у скарбничку – це зберігання при кімнатній температурі. Баночки відмінно “зимують” у звичайній шафі.

    Список інгредієнтів та грамування:

    • Помідори сливоподібні – близько 1,8 кг.

    У кожну баночку:

    • Листя смородини – 1 шт.
    • Парасольки кропу
    • Часник – 2-3 зубчики

    Маринад на 1,5л. води:

    • Сіль – 40 г.
    • Мед – 90 г.
    • Чорний перець горошком – щіпка
    • Оцет 9% – 20 мл.

    Починаємо готувати:

    У сухі чисті баночки закладаємо листя смородини та парасольку кропу.

    Помідори ретельно промиваємо, за допомогою звичайної зубочистки робимо 5-6 проколів в області плодоніжки та щільно укладаємо у банки.

    Помідори ми берем сливовидні, вони добре тримають форму і, за рахунок проколів, добре просочуються маринадом. У кожну баночку також закладаємо 2-3 зубчики часнику в пластинах.

    Часник, до речі, теж дуже смачний виходить, з’їдається разом із помідорами за милу душу.

    Доверху заливаємо банки окропом, прикриваємо кришками і залишаємо рівно на 20 хвилин. Заливаємо поступово та акуратно, щоб банки не лопнули.

    Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, додаємо чорний перець горошком, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню.

    У гарячий маринад вливаємо 9% оцет, додаємо мед, ретельно перемішуємо до його повного розчинення, потім повертаємо каструлю на вогонь, доводимо до перших бульбашок і відразу ж прибираємо з плити.

    Розливаємо гарячий маринад банками, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і ставимо під шубу до повного остигання.

    Після остигання прибираємо банки на зберігання в шафу або комору, вони добре стоять навіть при кімнатній температурі.

    А відкривати і пробувати рекомендуємо не раніше, ніж через місяць, а краще набратися терпіння на всі півтора, за цей час помідори як слід промаринуються і насититься ароматним маринадом.

    Нагадаю, з цієї кількості інгредієнтів виходить три літрові баночки. Готуйте із задоволенням!