Медовий пряник: без міксера, без яєць та молочних продуктів. Пряник м’який, вологий всередині, ароматний і смачний

Готуємо медовий пряник. Такий пряник виходить дуже смачним і сподобається абсолютно всім.

РЕЦЕПТ:

Медовий пряник ( форма 30 * 22 см)

  • 1 ст. цукру (200 г)
  • 4 ст. л меду
  • 1 ст. води, чаю, соку (250мл)
  • 2 ст. борошна (320 г)
  • 1/2 ст. соняшникової олії, рафінованої (125 мл)
  • 1/2 ст. добавок (горіхи, сухофрукти, за бажанням)
  • 2 ст. какао – порошку
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. імбиру
  • 1/2 ч. л. кардамону
  • щіпка солі, гвоздики та чорного перцю

Тісто:

Духовку вмикаємо розігріватися до 180°С.

У ківш вливаємо чай, додаємо цукор, олію та мед.

Нагріваємо на низькій температурі до розчинення цукру. Суміш буде тепла, не гаряча.

Просіюємо соду і добре розмішуємо.

Борошно змішуємо з какао – порошком та спеціями.

У миску для замішування тіста вливаємо рідку суміш, додаємо щіпку солі.

Просіюємо сухі інгредієнти.

Добре перемішуємо до однорідності.

Наприкінці додаємо журавлину, або будь-які інші добавки. Можна родзинки, волоські горіхи, або просто без добавок.

Форма для випічки у нас розміром 30*22 см, застелюємо її пергаментом.

Перекладаємо тісто та розрівнюємо.

Випікати пряник потрібно при 180 ° С – 25 … 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має виходити без залишків сирого тіста.

Залишаємо пряник повністю охолонути. Можна її накрити та залишити до наступного дня. Смак пряники і аромат розкриваються з часом.

М’яка, волога всередині, зі святковим ароматом та смаком! Прекрасне доповнення до чаю.

Не вдається скопіювати.