Мега апетитний тортик “Три горішки” (ніжний кокосовий бісквіт, ароматний арахісовий корж і крем із грецьких горіхів)
Форма 22 на 22 см, або кругла діаметром 24-26см
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Кокосовий бісквіт:
- 4 яйця
- 3/4 ст цукру
- 3/4 ст муки
- 1 ст кокосової стружки
- 1 ч.л. порошку до печива
Яйця збивати з цукром міксером 5-7 хв, додати муку, розпушувач, акуратно вимішати з кокосовою стружкою. Викласти на пергаментний папір у форму. Випікати 25*30 хв при температурі 180 гр
Арахісовий корж:
- 250 гр арахісу (порізати і просушити в духовці 5 хв при 150гр, охолодити)
- 3/4 ст цукру
- 4 білки
- 1 ст. л. муки
- 0,5 ч.л. порошку до печива
Білки збити з цукром, обережно вимішати з мукою, порошком і арахісом. Пекти спочатку 20 хв при 150 гр, далі зменшити температуру до 120 гр і пекти ще 40-50 хв. Корж має висушитись. Далі духовку виключити, привідкрити і залишити там корж до вистигання (краще на всю ніч)
Крем із грецьких горіхів:
- 1 ст тертих горіхів
- 1 ст молока
Проварити разом на малому вогні 2-3 хв. Далі беремо 50 мл холодного молока, розводимо в ньому 4 жовтки, 1 ст.л. крохмалю, 0,5 ст цукру і вливаємо повільно в гаряче молоко з горіхами. Активно мішаємо ложкою, щоб яйця не звернулись. Варимо помішуючи 3-4 хв. Наприкінці додаємо 3 ст.л. коньяку. Коли охолоне збити з 300 гр масла.
Бісквіт розрізати ниткою горизонтально. Змащуємо розрізану поверхню шоколадною глазур’ю : розтоплюємо на водяній бані 100 гр шоколаду, додаємо 50 гр сметани, 50 гр коняку, перемішуємо і тримаємо на водяній бані 2-3 хв, щоб добре прогрілось. Ще теплою сумішшю поливаємо бісквіт, більш-менш рівномірно розподіляємо силіконовою лопаткою.
Складаємо торт:
- — бісквіт шоколадом вверх
- —крем з грецьких горіхів
- —арахісове бізе
- —крем з грецьких горіхів
- —бісквіт шоколадом вниз
Верх прикрашаємо тетрим шоколадом ( я терла в перемішку чорний і білий)