Мега-смачні яблучні пиріжки. Приємно хрусткі і ароматні.

Напевно всі люблять домашню ароматну, рум’яну, м’яку випічку. Пиріжки з яблучною начинкою добре знайомі нам з дитинства.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 125 мілілітрів води
  • 120 мілілітрів соняшникової олії
  • пів чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 350 грам пшеничного борошна

Для начинки

  • 800 грам яблук
  • 100 грам цукру
  • 40 грам вершкового масла
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 1 чайна ложка ванільного цукру

Покроковий процес приготування:

1. У миску вливаємо воду, олію, додаємо сіль, цукор і все добре перемішуємо. Потім всипаємо борошно і замішуємо тісто. Готове тісто накриваємо кришкою і відставляємо в сторону.

2. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. А потім нарізаємо кубиком.

3. У сковорідку кладемо вершкове масло, яблука, цукор, корицю і перемішуємо. Обсмажуємо на середньому вогні 7-10 хвилин. Потім додаємо крохмаль, перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину. Потім додаємо ванільний цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову начинку охолоджуємо.

4. Тісто скачуємо в ковбаску і ділимо на 18 частин. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий пласт. Викладаємо на нього з одного боку начинку, підгинаємо краї, а потім скручуємо в рулетик. Таким чином готуємо всі пиріжки.

5. Заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо їх зверху яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готові пиріжки присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Ось така смакота! Здивуйте друзів пригостіть цими пиріжками їх. Смачного!

Не вдається скопіювати.