Мій улюблений пишний, м’який і зовсім не сухий бісквіт! Завжди використовую його для тортів

Даний вид бісквіта широко використовується для приготування тортів і тістечок. Він має легку текстуру і не кришиться при розрізанні. До того ж шифоновий бісквіт більш пишний, м’який, ніжний і зовсім не сухий!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 200 г.
  • Білок – 6 шт.
  • Жовток – 3 шт.
  • Молоко – 135 мл.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Цукор – 160 г.
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ванільний цукор – 8 г.

Як приготувати ніжний шифоновий бісквіт

Для початку відокремлюємо жовтки від білків у різні ємності. До білків необхідно додати дрібку солі і збити міксером. Збиваємо до піків, поступово додаючи половину відміряного цукру. Білки будуть готові тоді, коли при перевертанні посуду збита маса буде тримати форму і стояти на місці. Це дуже важливий момент, який потрібно врахувати, щоб вийшов справжній шифоновий бісквіт.

У жовтки додаємо решту цукру і збиваємо міксером до однорідності.

Далі в окрему ємність з молоком додаємо олію і так само збиваємо.

Отриману суміш молока з олією відправляємо в жовтки і змішуємо міксером.

Далі замішуємо тісто. Для цього до жовтків додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності.

Тепер залишилося з’єднати білкову та жовткову маси і акуратно перемішати лопаткою.

На дно форми, діаметром 24 см, кладемо пергаментний папір і виливаємо тісто, рівномірно розподіливши по формі.

Випікати бісквіт потрібно в заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовці 35 хвилин.

Вимикаємо духовку після закінчення 35 хвилин, однак діставати бісквіт з духовки поки не можна, інакше він осяде.

Через 10 хвилин виймаємо бісквіт з духовки.

Отриманий бісквіт можете відразу ж подати на стіл в якості пирога, або ж використовувати його для приготування торта.

Не вдається скопіювати.