Мій улюблений рецепт КОТЛЕТ! Ніби і все просто а виходять дуже соковиті, смачні та ніжні м’ясні котлети

Котлети виходять м’які, соковиті та при цьому не пересмажені. Комбінований спосіб приготування дозволяє зробити котлети дуже смачні та соковиті! Приготуйте та спробуйте

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг. (У мене свинина 600г + яловичина 400г)
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Хліб білий – 150 г
  • Вода (молоко) – для замочування хліба
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л. за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Олія для смаження
  • Олія вершкове – 100 г
  • Приготуємо фарш.

Котлети можна приготувати із будь-якого виду м’яса. Ми берем свинину та яловичину. М’ясо, помити, нарізати на шматочки.

М’ясо прокрутити через м’ясорубку.

З хліба зрізати скоринки та замочити у воді чи молоці.

Відразу ж прокручуємо цибулю та віджатий від води хліб. Додати сіль, перець, сушений часник та яйце.

Фарш добре перемішати до однорідності. Якщо фарш щільний, додати трохи холодної води (30-50 мл). Миску з фаршем накрити плівкою та помістити в холодильник на 30 хвилин.

Мокрими руками сформувати котлети з фаршу (вагою приблизно 100 г).

Добре розігріти сковороду, налити олію і обсмажити котлети з кожного боку, до рум’яної скоринки.

Деко змастити рослинним маслом, викласти в нього котлети (за бажанням зверху на котлети покласти трохи вершкового масла (10г), для соковитості).

Накрити лист щільно фольгою. Відправити котлети до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25-30 хвилин – доходити до готовності. Такий комбінований спосіб приготування робить котлети не пересмаженими та сухими, а м’якими та соковитими.

Гарячі котлети подаємо з будь-яким гарніром чи овочами. Приємного апетиту.

Не вдається скопіювати.