Мій улюблений рецепт пікантних маринованих огірочків

Огірочки виходять хрусткими, твердими, пікантними і смачними. Та й розсіл класний! Рецепт розрахований на 10 літрових банок.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кілограмів
  • Часник – 10 зубків
  • Чорний перець горошком (на ваш смак)
  • Парасольки кропу – 10 штук
  • Смородинові листи – 10 штук
  • листя хрону
  • Вода – 2400 мілілітрів
  • Цукор – 5 столових ложок
  • Сіль – 3 столових ложки
  • Гірчиця в зернах – 10 чайних ложок
  • Оцет 9% – 150 мілілітрів
  • Перець запашний горошком – 30 штук

приготування:

Вимити, замочити в холодній воді огірки на 3-4 години. У заздалегідь простерилізовані банки скласти по 3 штуки перцю, зелень, часник, огірки, по чайній ложці гірчиці.

З цукру, солі, води зробити маринад, дати закипіти, зняти з вогню, влити оцет. Банки залити гарячим маринадом, простерилізувати у киплячій воді 5 хвилин.

Перевернути готові банки, дати охолонути, не накривати.

Смачного!