Мій улюблений торт ділиться на три шари під час випічки. Такий десерт просто тане в роті
Це ніжне ласощі — моя улюблена випічка. У процесі приготування торт ділиться на три шари: повітряний бісквіт і два види крему (щільний і рідкий). Десерт підходить для тих, кому подобаються солодощі зі смаком вершків. А рецепт цієї випічки дуже простий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Необхідні продукти і процес приготування
- чотири великих яйця кімнатної температури;
- приблизно 115 г борошна;
- така ж кількість вершкового масла;
- півлітра теплого молока;
- приблизно 20 г ванільного цукру;
- вода в кількості 1 ст. л .;
- щіпка солі;
- близько 130 г цукрового піску.
Жовтки відокремлюють від білків. Перший компонент розтирають з цукром (звичайним і ванільним). Додають воду. Маса повинна придбати світлий відтінок і пишну текстуру.
Поступово всипають в отриману суміш просіяне борошно. Розтирають інгредієнти. У масі не повинно бути грудок. Масло розплавляють. Додають в жовткову масу. Остуджують суміш до кімнатної температури. Розтирають продукти. Поступово вливають в масу підігріте молоко. Розтирають компоненти до отримання рідкого тіста.
Білки збивають з сіллю до появи щільної маси. Поступово додають їх в тісто, перемішуючи продукти круговими рухами від низу до верху. Сковорідку покривають шаром масла. Викладають тісто в ємність.
Торт готують до золотисто-коричневого відтінку в духовці, розігрітій до 160-170 градусів, близько 50 хвилин. Остуджують десерт. За допомогою ножа відділяють його від стінок посудини. Акуратно витягають, перекладають на плоску тарілку. Розрізають на скибочки, подають до столу.