Млинці “Красиві” за історичним рецептом
Сам млинець тонкий, весь ажурний з дірочками, дуже м’який, прям пухнастий, а на смак просто неймовірний! Жувати не треба він тане в роті!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Складові:
- борошно – 3 склянки;
- пресовані дріжджі – 20 грам;
- молоко – 5 склянок;
- яйця – 4 штуки;
- розтоплене вершкове масло – 2 столові ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- олія – 4 столові ложки;
- сіль – 1 чайна ложка
покроковий рецепт
З яєць відділяємо білки і ставимо в холодильник, вони знадобляться пізніше.
У великій мисці з’єднуємо третину молока, дріжджі, цукор, розтоплене вершкове масло і жовтки. Перемішуємо вінчиком, щоб все розчинилося. Кількість цукру можна трохи скорегувати за вашим бажанням. Але пам’ятайте, що старовинний варіант млинців не передбачав багато цукру. Раніше це була розкіш.
Вливаємо молоко, що залишилося і перемішуємо.
Невеликими частинами додаємо просіяне борошно і сіль, постійно перемішуємо, щоб не було грудочок. Сіль не рекомендується додавати в самому початку, дріжджі від цього гірше проявляють свою реакцію, і тісто вийде не настільки пузирчасте. А нам потрібні гарні дірочки в млинці.
Вливаємо в тісто олію. Раніше використовували соняшникову нерафіновану олію, але ви можете замінити рафінованою або ароматною оливковою.
Збиваємо білки до м’якої піни, додаємо в тісто і добре все перемішуємо. Воно відразу стане прямо повітряним.
Перед тим, як випікати перший млинець, сковороду змажте олією. Обсмажуйте з двох сторін на середньому або трохи більше вогні, щоб вийшли гарні, великі ажурні дірочки.
Незвичайні млинці на дріжджах готові! Вони чудові! Подавати їх можна зі сметаною, варенням, згущеним молоком, салом або іншими солодкими і несолодкими наповнювачами – це універсальний варіант млинців.
За бажанням їх можна пекти і товстими, просто наливайте більше маси на сковороду. На тонкий млинець у мене йде приблизно половина ополоника рідкого тіста. Звичайно, обов’язково потрібно враховувати і діаметр вашої сковороди.
Я впевнена, у вас все вийде!