Мочені кисло-гострі помідори, з бульбашками всередині як в шампанському
Так само, як в шампанському – повітряні бульбашки! Смак помідорів яскравий, що запам’ятовується. І хоча використовуються скляні банки, процес в них йде, як в дерев’яних бочках – природне бродіння. Невеликий, але важливий нюанс – плоди повинні вільно проходити в горлечко банки і так само діставатися з неї, не пом’явшись. Тому і прянощі кладуться ті, що не проткнуть шкірку: часник, перець горошком, від кропу тільки насіння.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Смачно дуже! Гості взимку приходять спеціально «на мочені помідори», так що краще робити побільше, щоб і собі дісталося.
Необхідні продукти на 3-х літрову банку:
- помідори – 2 кг.,
- сіль – 100 г.,
- прянощі,
- вода – 1,2 л.,
- суха гірчиця – 3-4 стол. ложки
Покроковий процес приготування:
У чисті скляні банки (об’єм 3 л.) укласти помідори: стиглі, цілі, щільні.
Разом з ними – трохи прянощів:
- 2 зубчики часнику,
- 1 лавровий лист,
- 3-4 горошини чорного перцю,
- дрібку насіння кропу.
Прямо в банку насипати 100 г. солі.
Залити чистою холодною водою, не доходячи до верху 2-2,5 см. Ідеально – артезіанською!
Зверху насипати сухої гірчиці, розподілити по поверхні.
Закрити банки тугими пластмасовими кришками: тими, які спочатку тримають в гарячій воді, щоб щільніше прилягали.
Прибрати в холодне місце. При цьому не колисати, щоб не порушити гірчичний шар – він захистить від цвілі.
Спробувати можна через місяць, зазвичай помідори вже готові: кисло-гострі, апетитні, саме квашені!