Мохіто на зиму готую 6 літрів відразу: хоч з м’ятою, хоч з мелісою! Ароматний і свіжий напій
Ароматний і свіжий напій готується дуже просто, набір продуктів – мінімальний. За бажанням, для оригінальності, можна підфарбувати компот харчовим барвником на свій смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ята свіжа, кілька пучків;
- вода, 6 л;
- цукор, 800 г;
- лимони, 3 шт;
- барвник за бажанням.
Процес приготування
М’яту промиваємо і струшуємо від крапель води. Банки стерилізуємо разом з кришками.
Лимон добре промиваємо і ріжемо часточками разом зі шкіркою, кісточки прибираємо.
У банки розкладаємо часточки лимона і пучки м’яти.
У киплячій воді розчиняємо цукор, варимо пару хвилин до його повного розчинення.
Порада: на цьому етапі ви можете в сироп додати барвник за бажанням.
Розливаємо сироп в банки і закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.
Компот зберігається в коморі або в підвалі.
У напій можна ще додавати апельсин, але, щоб в компоті не з`явилася гіркота, спочатку натираємо цедру, потім зрізаємо білу частину, яка і надає напою гіркуватий смак. Сам апельсин також ріжемо часточками або просто видавлюємо в сироп сік, даємо йому покипіти пару хвилин. М’яту можна замінити мелісою.