Мойва на смак як дорогі анчоуси. Відмінний рецепт!
Завдяки даному рецепту ви зможете приготувати звичайну мойву, яка буде схожа за смаком на дорогі анчоуси. Ніякого запаху мойви не буде, зате смак вас дуже порадує! Не рибка, а смакота! Навіть можна буде її використовувати в якості начинки для піци замість дорогих анчоусів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти, що потрібні:
- Один кілограм мойви;
- Три зубці часнику;
- Три цибулини;
- Одна ст. л. солі;
- Одна ч. л. рідкого меду;
- Третину склянки олії соняшникової;
- Сік половинки лимона;
- Пів ч. л. меленого коріандру;
- Три гвоздики;
- Одна ч. л. французької гірчиці;
- 10 горошин чорного перцю.
Приступаємо до процесу приготування:
Видаляємо риб’ячі голови і нутрощі. Ікру відокремлюємо і складаємо окремо.
Цибулини ріжемо півкільцями і змішуємо з мойвою. Ікру теж змішуємо з рибою.
Для маринаду подрібнюємо часник, змішуємо його з олією і медом.
Далі всипаємо сіль, додаємо гвоздику, горошини перцю, коріандр, гірчицю і мішаємо.
Перекладаємо маринад в рибку і мішаємо. Потім поливаємо соком половинки лимона. Маринуємо мойву 60 хвилин при кімнатній температурі.
Після гарненько мішаємо, перекладаємо в баночку, закриваємо її кришкою і поміщаємо на дві години на холодильну камеру.
Потім можна приступати до вживання мойви. Термін зберігання риби – 7 днів в холоді.