Молода картопля в духовці

Ось і прийшов час молодої картоплі. Я пропоную вам приготувати його в духовці. Це і просто, і дуже смачно. Подавати її можна і як гарнір, і просто як самостійну страву.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 2 кілограми картоплі
  • 400 грам сала з прошарком
  • 1 головка часнику
  • 40 мілілітрів соняшникової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • пів чайної ложки чорного перцю
  • кріп петрушка

Як приготувати молоду картоплю

Картоплю ретельно промиваємо, а потім проколює виделкою в декількох місцях.

У миску кладемо олію, додаємо спеції і часник, пропущений через прес. Все ретельно перемішуємо і додаємо до картоплі, знову перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 5-10 хвилин.

Сало нарізаємо шматочками.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо картоплю. Зверху на неї кладемо сало і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 45 хвилин.

Подрібнюємо зелень, присипаємо готову картоплю і подаємо до столу.

Не вдається скопіювати.