Морквяні оладки смачні, як у бабусі: ароматна страва за секретним сімейним рецептом
Рецептом цих ситних оладок зі мною поділилася бабуся, дуже апетитно. Коли їм їх, згадую дитинство, в нашій родині вони часто на вечерю були. Діткам дуже подобаються!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Необхідні інгредієнти:
- 350 г моркви;
- 2 яйця;
- третину склянки молока;
- борошно;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 пучку солі;
- соняшникова олія;
- соус або сметана для подачі.
Покроковий процес приготування:
Моркву гарненько мою, очищаю, відправляю варитися до м’якості, після чого зливаю воду, а овочі остуджую.
Подрібнюю морквину за допомогою блендера або на дрібній тертці в кашку, вбиваю два яйця, гарненько вимішую.
Тепер всипаю розпушувач, цукрю, підсолюю, ще раз все перемішую.
Борошно підсипаю порціями, ретельно перемішуючи. Добиваюся в’язкої густої консистенції.
Розігріваю в сковороді олію, оладки кладу ложкою. Готую під кришкою, поки не стануть рум’яними з обох сторін.
Подаю страву з холодною сметаною або улюбленим соусом, дуже ситно і незвично!