Моя мама завжди готує таке тісто в піст. Вареники виходять смакота

Це пісне тісто. Незважаючи на відсутність яєць і молока, якщо ви приготуєте з нього вареники з картоплею, з капустою або ягодами, ні ваші рідні, ні друзі не здогадаються, що це тісто пісне.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Хоча цей рецепт стане в нагоді не тільки тим, хто постить, а й тим, хто просто не хоче навантажувати організм важкою їжею.

В якості пісних начинок підійдуть картопля, капуста, гарбуз, гриби, вишня, чорниця. А також смачні будуть ці вареники і з сиром.

Необхідні продукти:

  • 500 г – борошно
  • 300 мл – гаряча вода
  • 1 ч.л. – сіль
  • 2 ст. .л. – соняшникова олія

Як приготувати пісне тісто

Просіяти борошно, а в цей час закип’ятити воду. Зробити поглиблення в середині.

Відміряти 300 мілілітрів кип’ятку і додати в нього чайну ложку солі і олію.

Швидко все перемішати.

Влити кип’яток в борошно, одночасно перемішуючи ложкою.
Дати тісту трохи охолонути і вимісити руками. Посипати стіл борошном.

Викласти тісто на стіл і вимішувати близько 10 хвилин до сухих рук.

Дати тісту півгодини відстоятися перед використанням.

Ось таке пісне красиве тісто для вареників у мене вийшло!

Приємного апетиту!