Моя свекруха натирає тарілку часником перед подачею страви: тепер і мої страви відрізняються пікантним ароматом
Чому страви в кафе і ресторанах такі по-особливому смачні та ароматні? Я завжди думала, що у шеф-кухарів є якийсь особливий секрет. Секрет дійсно є. Але, як виявилося, він до неподобства простий. Моя свекруха розповіла мені, як наділити страви пікантним ароматом, щоб вони були такими ж, як у ресторані.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Виявляється, щоб надати холодним або гарячим стравам пікантність, потрібно просто натерти часником посуд, в якому вони будуть подаватися. У страви не буде сильного запаху і присмаку часнику. Просто всі аромати змішаються, і вийде щось незвичайне і дуже апетитне.
Ось як це робиться:
Посуд, в якій буде подаватися страву, потрібно підігріти в мікрохвильовій печі. Дуже важливо, щоб поверхня була теплою, інакше трюк не вдасться.
Зубок часнику потрібно розрізати навпіл і наколоти на виделку. Тепер потрібно ретельно натерти зрізом дно посуду. Обробляти потрібно тільки ту ділянку, на якій будуть лежати продукти. Краї, за які людина може взятися пальцями, змащувати не потрібно.
Відразу ж, поки тарілка або салатниця ще тепла, а часниковий аромат не вивітрився, потрібно викласти продукти.
Трюк з часником підійде і для гарячих страв, і для холодних салатів, і для всіляких нарізок, і навіть для бутербродів.