Мої гості завжди запитують, як у мене качка виходить такою соковитою. Ділюся рецептом

У моїй родині всі люблять качку, але купуємо ми її нечасто. В основному готуємо її взимку, напевно, тому що вона асоціюється у нас з новорічними святами, снігом і домашнім теплом. Хочу з вами поділитися простим рецептом приготування качки, завдяки якому вона виходить шалено смачною!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Які продукти необхідні:

  • Двокілограмова качка (якщо заморожена, то попередньо необхідно розморозити її, на це потрібно приблизно 12 годин);
  • Три яблука;
  • Три апельсина;
  • Пару зубців часнику;
  • Сіль в залежності від смаку.

Складові соусу:

  • 200-300 г брусниці;
  • Одна ст. ложка цукру;
  • Одна ч. ложка солі;
  • Дрібка перцю чилі.

Переходимо до процесу приготування

В першу чергу потрібно замаринувати качку. Маринувати її необхідно тривалий час, тому потрібно почати готувати її заздалегідь, найкраще за день до того, як будете запікати.

Візьміть один апельсин і видавіть з нього сік.

З останніх двох апельсинів зніміть цедру з допомогою терки, при цьому не зачепіть білу шкірку, адже вона гірка.

Дрібненько наріжте часник і змішайте з апельсиновою цедрою.

Візьміть мисочку, вилийте в неї апельсиновий сік, додайте цедру з часником і сіль. Гарненько перемішайте.

Візьміть вилку і зробіть нею проколи по всій качці з кожного боку.

Качку змастіть приготованим маринадом за допомогою силіконової кисті. Змастіть всі сторони тушки і всередині неї.

Качку відправте на 8-10 годин в холодильну камеру. Найкраще замаринувати її на ніч, а на наступний день вже готувати.

Після цього перекладіть замариновану качку на деко.

Наріжте яблука шматочками і засуньте їх всередину качки.

Накрийте тушку фольгою і відправте в духовку, яку попередньо нагрійте до 200 °. Час запікання — 80 хвилин.

Потім вийміть з духовки, полийте соком, що виділився і поверніть назад. Запікайте ще 40 хвилин.

Якщо хочете, щоб вийшла рум’яна кірочка, то за п’ять хвилин до кінця приготування, ввімкніть максимальну температуру або режим «гриль».

Соус приготувати досить легко: в сотейнику змішайте всі інгредієнти і поставте на вогонь. Варіть до загусання.

Після перетріть соус за допомогою сита або перебити, використовуючи блендер.

Погляньте яка апетитна виходить качечка!