Мої гості завжди запитують, як у мене качка виходить такою соковитою. Ділюся рецептом
У моїй родині всі люблять качку, але купуємо ми її нечасто. В основному готуємо її взимку, напевно, тому що вона асоціюється у нас з новорічними святами, снігом і домашнім теплом. Хочу з вами поділитися простим рецептом приготування качки, завдяки якому вона виходить шалено смачною!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Які продукти необхідні:
- Двокілограмова качка (якщо заморожена, то попередньо необхідно розморозити її, на це потрібно приблизно 12 годин);
- Три яблука;
- Три апельсина;
- Пару зубців часнику;
- Сіль в залежності від смаку.
Складові соусу:
- 200-300 г брусниці;
- Одна ст. ложка цукру;
- Одна ч. ложка солі;
- Дрібка перцю чилі.
Переходимо до процесу приготування
В першу чергу потрібно замаринувати качку. Маринувати її необхідно тривалий час, тому потрібно почати готувати її заздалегідь, найкраще за день до того, як будете запікати.
Візьміть один апельсин і видавіть з нього сік.
З останніх двох апельсинів зніміть цедру з допомогою терки, при цьому не зачепіть білу шкірку, адже вона гірка.
Дрібненько наріжте часник і змішайте з апельсиновою цедрою.
Візьміть мисочку, вилийте в неї апельсиновий сік, додайте цедру з часником і сіль. Гарненько перемішайте.
Візьміть вилку і зробіть нею проколи по всій качці з кожного боку.
Качку змастіть приготованим маринадом за допомогою силіконової кисті. Змастіть всі сторони тушки і всередині неї.
Качку відправте на 8-10 годин в холодильну камеру. Найкраще замаринувати її на ніч, а на наступний день вже готувати.
Після цього перекладіть замариновану качку на деко.
Наріжте яблука шматочками і засуньте їх всередину качки.
Накрийте тушку фольгою і відправте в духовку, яку попередньо нагрійте до 200 °. Час запікання — 80 хвилин.
Потім вийміть з духовки, полийте соком, що виділився і поверніть назад. Запікайте ще 40 хвилин.
Якщо хочете, щоб вийшла рум’яна кірочка, то за п’ять хвилин до кінця приготування, ввімкніть максимальну температуру або режим «гриль».
Соус приготувати досить легко: в сотейнику змішайте всі інгредієнти і поставте на вогонь. Варіть до загусання.
Після перетріть соус за допомогою сита або перебити, використовуючи блендер.
Погляньте яка апетитна виходить качечка!