М’які, пишні та смачні домашні булочки

Кращий рецепт випікання булочок.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Сухі дріжджі – 1 пакетик
  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Цукор – 100 гр.
  • Щіпка солі

Для змащення

  • Жовток – 1 шт.
  • Вершки – 2 ст. ложки

Рецепт приготування

У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1-2 ст. ложки цукру і 1-2 ст. ложки борошна.

Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Поступово просіяти борошно. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.

Тісто помістити в миску, змащену рослинним маслом і поставити в тепле місце. Не поспішати – дати тісту добре піднятися.

Викладати булочки на невеликій відстані, але не впритул один до одного.

Деко поставити в тепле місце (булочки повинні добре піднятися і з’єднатися боками).

Змастити сумішшю з жовтків і вершків.

Випікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів (а взагалі час випічки залежить від духовки).

Приємного апетиту!