М’які, пишні та смачні домашні булочки
Кращий рецепт випікання булочок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
- Сухі дріжджі – 1 пакетик
- Борошно – 600 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Ванілін – 1 пакетик
- Цукор – 100 гр.
- Щіпка солі
Для змащення
- Жовток – 1 шт.
- Вершки – 2 ст. ложки
Рецепт приготування
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1-2 ст. ложки цукру і 1-2 ст. ложки борошна.
Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Поступово просіяти борошно. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.
Тісто помістити в миску, змащену рослинним маслом і поставити в тепле місце. Не поспішати – дати тісту добре піднятися.
Викладати булочки на невеликій відстані, але не впритул один до одного.
Деко поставити в тепле місце (булочки повинні добре піднятися і з’єднатися боками).
Змастити сумішшю з жовтків і вершків.
Випікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів (а взагалі час випічки залежить від духовки).
Приємного апетиту!