М’ясна закуска на святковий стіл

Готуємо прикрасу столу, великий та смачний шматок м’яса. Можна подавати гарячим та охолодженим, однаково смачно!

Нам потрібно:

  • свиняча корейка 1,2 кг
  • сіль 1 ч.л. (З гіркою)
  • чорний перець 1 ч. л.
  • часник сушений 1 ч. л.
  • імбир сушений 1 ч. л.
  • чебрець

Начинка:

  • волоський горіх 70 гр.
  • цибуля 1 шт.
  • яблуко 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • сухарі 3-4 ст.
  • зелень петрушки
  • молоко 30мл.
  • сіль, чорний перець

Покроковий рецепт приготування:

Підготовлений шматок м’яса (миємо і просушуємо паперовими рушниками) надрізаємо по всій довжині. Не до кінця, повинні вийти прорізи-кишеньки. Для цього рецептуми використовуєм свинячу корейку.

Поєднуємо сухі спеції (часник, імбир, чорний перець, сіль). Обсипаємо м’ясо з усіх боків, намагаємося витерти всі спеції. Після чого прибираємо наш шматочок на кілька годин (можна навіть на ніч у холодильник чи балкон). Коли м’ясо маринується, відпочине і трохи дозріє, займемося начинкою.

Горіхи, петрушку подрібнюємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, яблуко натрімо на великій тертці. Сюди ж додаємо яйце, сухарі, сіль, перець і трохи молока (30 мл), все добре перемішуємо. До речі, ще ми додали гострий перець, натерли на тертці заморожений (додавайте до смаку).

Кожен розріз наповнюємо начинкою. Обв’язуємо фарширований шматок кухонним шпагатом і відправляємо в духовку. Перші 15 хвилин запікаємо за 200 градусів. Після цього зменшуємо температуру до 160 і готуємо ще хвилин 40-45. Важливо після духовки, накрити м’ясо фольгою і дати трохи відпочити (15-30 хвилин).

Подавати можна гарячим або коли повністю охолоне нарізати, як м’ясну нарізку (тоненько).

Не вдається скопіювати.