М’ясний рулет з грудинки робиться просто, а гості його чекають як ресторанну страву
Зверніть увагу, що рулет потрібно починати готувати напередодні. Так м’ясо добре промаринується і вийде особливо смачним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо
Необхідні продукти:
Основні продукти:
- грудинка — 1,5 кг;
- сіль — 1,5 ст. л .;
- коріандр (необов’язковий компонент) — 1 ч. л .;
- мелений чорний перець — 0,5 ч. л. + 1 дрібка для обмазки рулету;
- часник — 3 зубчики для сирого м’яса + 2 зубчики для обмазки рулету;
- червоний гострий перець (необов’язковий компонент) — 1 ч. л .;
- соєвий соус — 3 ст. л .;
- паприка — 1 ч. л.
Продукти для варіння:
- вода — 2 л;
- сіль — 1 ст. л. без гірки;
- ріпчаста цибуля — 1 шт .;
- луска 5 цибулин;
- лавровий лист — 2-5 шт .;
- чорний перець горошком — 25 шт .;
- часник — 2 зубчики.
Покроковий процес приготування:
Рівний шматок грудинки не до кінця розрізати навпіл.
Розрівняти, злегка відбити молоточком.
Щоб замаринувати м’ясо, змішати сіль, коріандр, чорний і гострий перець. Натерти сумішшю грудинку з двох сторін.
Часник зверху натерти на тертці і змастити м’ясо.
Згорнути рулет, зав’язати мотузкою, замотати плівкою і залишити на ніч у холодильнику.
Вранці розігріти воду в каструлі або казані, в який можна буде помістити рівно рулет. Відразу покласти в ємність цибулину, ретельно промиту лушпиння цибулі, перець горошком, лаврове листя, роздавлений часник, сіль.
Коли рідина закипить, опустити рулет. Варити під кришкою 1,5 годин з одного боку, потім перевернути і залишити варитися ще на 1,5 години.
Зняти мотузку, а коли трохи охолоне, помістити в холодильник до повного охолодження.
Змішати соєвий соус, паприку, 2 тертих зубчики часнику, дрібку чорного перцю. Змастити отриманою сумішшю рулет. Бажано дати трохи часу, щоб м’ясо просочилося, але можна відразу подавати.
Нарізати на порції і подати на стіл. Смачного!