Минтай на сковорідці зі сметаною і часником
Швидкий вечеря або як дуже смачно нагодувати сім’ю за 30 хвилин. Це відмінна страва для повсякденного столу, яку можна приготувати за лічені хвилини. Риба виходить м’якою, ніжною, а сметанний соус робить страву неймовірно запашною і соковитою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Минтай – 500 гр.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Сметана – 200 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Зелень – за смаком
- Борошно -для обвалки
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
Як приготувати страву з минтая
Минтай 2 шт помиємо, обрізаємо плавники і видалимо хребет.
Наріжемо на порційні шматочки. У мене вага риби без хребта і плавників 500 гр. Обвалюємо шматочки риби в борошні. На сковорідку наливаємо олію і щільно кладемо рибу, обсмажуємо до легкого золотистого кольору з двох сторін.
Беремо 200 грам сметани будь-якої жирності у мене жирністю 20%, додаємо 2-3 зубчики часнику пропущених через прес, додаємо трохи солі і перемішуємо.
Заливаємо рибу соусом, посипаємо зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо все разом на повільному вогні хвилин 5-6. Смачного!