На ваші прохання. Торт Чародійка – він же Бостонський кремовий торт

Свого часу торт «Чародійка» був дуже популярним: м’який бісквіт з найніжнішим вершковим кремом і все це задоволення, залито ароматною шоколадною глазур’ю. Після довгих пошуків, нарешті рецепт знайдений.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт;
  • цукор, 150 г;
  • борошно, 125 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • сік лимонний, 1 ч.л;
  • олія рафінована, 3 ст.л.

Для приготування крему необхідно :

  • яйця 2 шт або жовтки, 5 шт;
  • цукор, 100 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 35 г;
  • масло вершкове, 50 г;
  • молоко, 50 мл;
  • вершки жирні, 100 мл;
  • ванілін;
  • пудра цукрова, 0.5 склянки.

Для приготування шоколадної глазурі потрібно:

  • какао, 3 ст.л;
  • масло вершкове, 50 г;
  • пудра цукрова, 4 ст.л;
  • вершки жирні, 4 ст.л.

Процес приготування

Збиваємо яйця міксером на невеликій швидкості.

Частинами всипаємо цукор і збільшуємо швидкість.

Вливаємо лимонний сік і збиваємо масу ще близько 5 – 7 хвилин.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто лопаткою.

Трохи тіста змішуємо з олією і потім вливаємо в основну частину тіста.

Форму для випічки (у мене діаметр 24 см) застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо при 175 градусах близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Остуджувати бісквіт потрібно на решітці, перевернувши форму вниз. Так верхівка не провалиться і бісквіт буде рівним.

Порада: щоб потім було легше різати бісквіт на коржі, випікайте його за 8 годин до формування торта. Звернув бісквіт в плівку, відправте його в холодильник. Так він добре стабілізується.

Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і вершків з пудрою і варимо до густого стану.

У теплий крем вводимо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.

Вершки збиваємо з пудрою і потім змішуємо масу з кремом, збиваємо до однорідності.

Для глазурі з’єднуємо какао з цукром і вершками, варимо на невеликому вогні. Додаємо масло і варимо до густоти. Охолоджуємо.

Бісквіт ріжемо на 2 коржі, кожен змащуємо кремом і верх торта поливаємо глазур’ю.

Відправляємо в холодильник на кілька годин і потім подаємо до столу.

Святковий варіант торта можна ще прикрасити по своєму смаку.

Не вдається скопіювати.