На зиму роблю багато щороку! Мариновані огірки з гірчицею без стерилізації
Найпростіший і швидкий рецепт. Але подобається він мені не тільки за простоту готування, під час якої немає необхідності займатися стерилізацією, а й за дивовижний смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки;
- сіль і цукор, порошок гірчиця по 1 ст.л;
- оцет 9%, 1.5 ст.л;
- перець духмяний, гострий, лавровий лист;
- листя вишні, 4 шт;
- часник, 4 зубчики;
- хрін, парасольки кропу.
Процес приготування огірків на зиму
Огірки промиваємо і заливаємо на кілька годин чистою, холодною водою.
У банки розкладаємо всю зелень і спеції, часник часточками.
Огірки щільно укладаємо в банки і заливаємо кип’ятком.
Залишаємо на 7 хвилин, зливаємо воду з них в каструлю.
У маринад всипаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.
Поки маринад вариться, банки заливаємо кип’ятком і потім його зливаємо.
Наливаємо в банки оцет і всипаємо гірчицю, вливаємо маринад і закручуємо стерилізованими кришками.
Перевертаємо банки на кришки на 20 хвилин, укутують не потрібно, потім ставимо на дно і залишаємо остигати.
Зберігаю консервацію в підвалі, але можна і в коморі.
Огірочки виходять в міру солоними, хрусткими, прекрасно підходять просто в якості закуски, добавки в різні