Набридла запечена курка? Тоді прийшов час приготувати смачну соковиту і ніжну качку в духовці!
Сьогодні ми розповімо деякі корисні секрети, завдяки яким ваша качка на святковому столі буде соковитою, з рум’яною скоринкою і дуже ароматною!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Що ж знадобиться для запікання качки:
- тушка качки (близько 2 кг);
- 5-6 яблук;
- 20 гр гірчиці;
- 30 мл соєвого соусу;
- 1 ч.л. меду;
- сіль за смаком.
Як приготувати качку
Насамперед качку потрібно вимочити. Покладіть її в холодну воду на 5-6 годин, а краще на ніч. З водою з тушки вийде зайва кров і неприємні запахи.
Обсушити качку паперовим рушником і натріть сіллю. Не бійтеся пересолити – качка візьме солі стільки, скільки необхідно. Пересолити її практично неможливо, а ось недосолити можна.
З усіх боків (і всередині) змастіть тушку качки гірчицею. Залиште мінімум на півгодини, а краще на 1-2 години.
Яблука нарізати часточками, без серцевини і кісточок. Заповнити внутрішність тушки, а «вхід» заколоти зубочистками.
Запікати качку будемо «в рукаві» – так вона вийде неймовірно ніжною. У пакет додайте яблук, щоб вони ввібрали неприємних запах дичини, якщо він залишився після замочування. «Рукав» можна проткнути зубочисткою зверху в декількох місцях.
Тепер важливі нюанси по режимам духовки. Спочатку виставити 250 градусів – тримати качку в ній 10 хвилин. Зменшити температуру до 200 градусів і готувати качку ще 20 хвилин. Зменшити температуру до 180 градусів і запікати ще 40 хвилин.
Коли качка буде практично готова, треба дістати її з духовки, розрізати пакет і змастити сумішшю соєвого соусу і меду.
Це дасть красиву рум’яну скориночку і додатковий святковий аромат. Режим в духовці потрібно поміняти на «гриль» і поставити в неї качку ще на хвилин 10-15.
Ось і все приготування – нічого складного, як бачите, а на столі з’явиться шалено смачна страва Приємного апетиту і гарних свят!