Начебто найзвичайніші інгредієнти, а на смак виходить просто чудово. Курячі крильця з рисом у духовці
Приголомшливий Обід для всієї родини! Курячі крильця з рисом у духовці, або по-іншому, лінивий плов. Кожна господиня знає і розуміє, що рис різний, відповідно час приготування різне!! Страва виходить надзвичайно смачна.
Рецепт:
Для курячих крилець:
- Крильця -700гр.
- Приправи до м’яса -1/2ч.л.
- Сіль -1ч. (Неповна)
- Рослинна олія -2-3ст.л.
Для рису:
- Рис -350гр.
- Вода -700мол.
- Сіль-1/2ч.л.
- Морква -1шт.
- Часник -4-5зуб.
- Лавровий лист -2шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку підготуємо крильця, ми їх розрізали на 2 частини. Вага крилець у нас 700 грам. Додаємо неповну ч. л. солі, вливаємо 2-3 ст. л. рослинної олії та додаємо приправу до м’яса. Приблизно трохи більше чайної ложки або на Ваш смак. Тут паприка, насіння гірчиці, цибуля, часник, кмин, перець.
Перемішуємо та залишаємо на хвилин 30. За цей час підготуємо рис. Моркву натріть на тертці для корейської моркви або наріжемо соломкою, цибулину поріжемо кубиками. На сковороду наливаємо трохи рослинної олії, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
Додаємо моркву, обсмажимо всі разом приблизно 1 хвилину і додаємо добре промитий рис, у нас рис круглий 350 грам, перемішуємо, додаємо половину ч. л. солі, чорний перець за смаком. І одразу знімаємо з вогню.
Деко змащуємо маслом, кладемо підготовлений рис і заливаємо водою у співвідношенні 1 до 2, у нас 350 г рису тому ми вливаємо 700 мл. води. Зверху кладемо підготовлені крильця.
Кладемо 4-5 зубчиків часнику, лавровий лист, пару листків. Закриваємо фольгою та ставимо у розігріту духовку. Щоб рис був ніжний, готувати потріюно за 200 градусів 1 годину під фольгою і 30 хвилин без фольги.
Ви можете зменшити час, якщо хочете, щоб рис був розсипчастим, 40 хвилин під фольгою і 20 хвилин без фольги. За бажанням крильця можна замінити на інші частини курки.
Готову страву подаємо до столу, доповнивши овочевим салатом. Рис виходить найніжніший, а крильця просто тане у роті.