Начинка просто супер! Готуйте відразу 2-3 порції. Підходить і на сніданок, і на перекус
Сьогодні ми до Вас з ідеєю смачного перекушування або сніданку, який можна приготувати про запас, поставити в холодильник, а потім коли потрібно розігріти і подати до столу.
Для млинців:
- Борошно – 1ст
- Кефір – 1ст
- Молоко – 1ст
- Сіль – 1/2ч.л.
- Цукор – 2ч.л
- Рослинна олія – 1ст.л
- Яйце – 1шт
- Сода – 1ч.л (+лимонний сік)
Для начинки:
- Яйця – 7шт
- Цибуля зелена – 100 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – 1/2ч.л
- Чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Отже, приготуємо начинку, яйця 7 штук відваримо до готовності. Ми кладемо в ківш заливаємо водою підсолюємо, щоб не витекли під час варіння, якщо навіть лопнуть, варимо рівно 10 хвилин.
Очистимо і поріжемо кубиками. Цибуля зелена 100 грам поріжемо, додамо цибулю до яєць. Грам 30 вершкового масла розтопимо і додамо в начинку, сіль і трохи чорного перцю, перемішуємо, начинка для млинців готова.
Млинці для фарширування. До речі, не вимагають ваги, вам знадобиться для вимірювання будь-яку склянку або кружка. У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 1 склянку кефіру, додамо сіль 1/2ч.л, 2ч.л цукру, 1 склянку борошна, перемішаємо і додамо соду 1 год л, трохи соку лимона, щоб бути впевненим, що сода погасилася в тісті, оскільки кефір який завжди буває досить кислим і сода не встигає погаситися.
Тепер додамо 1 склянку молока ще раз перемішуємо і вливаємо олію 1 ст л. Тісто готове, приступаємо до випічки, щоб прискорити процес ми печемо на двох сковорідках.
Печемо млинці, сковороду ми змащуємо маслом перед кожним млинцем, можна не змащувати млинці все одно будуть добре перевертатися, але на наш смак, так смачніше. Виходить з цієї кількості тіста 12 млинців, ми зазвичай відразу печемо на 2-3 порції.
Тепер фаршируємо млинці, загортаємо як подобається трикутником, прямокутником, ми сьогодні вирішилили зробити квадратиком. Тепер млинці прибираємо в холодильник, коли плануватимете подавати, просто кладемо на злегка змащену сковороду маслом і прогріваємо до легкого зарум’янювання з двох сторін. Тепер із запалу з жару подаємо до столу. Звичайно ж з чашкою чаю чи кави, подаю обов’язково зі сметаною.