Надзвичайно смачна картопля по-царськи

Рецепт приготування неймовірно смачної картоплі, яка точно вам сподобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Це не просто запечена картопля! Це картопля, запечена під соусом в пакеті!

Що необхідно:

  • картопля – 1кг;
  • часник – 2 зубчика;
  • зелень ( у нашій статті це петрушка, цибуля, і кріп) – по смаку.
  • соняшникова олія – 3,5 столових ложки;
  • спеції (сіль, перець і т.д.) – по смаку.

Як приготувати картоплю по царськи?

Картоплю миємо, витираємо, сушимо. Намагайтеся підібрати картоплю однакового розміру, щоб вона приготувалась одночасно. Якщо картопля великого розміру – її краще розрізати навпіл.

Обов’язково зробіть проколи в кожній картоплі в 3-4 місцях.

Часник пропустіть через прес і дрібно наріжте зелень.

Соус готується в окремій ємності. Для цього змішайте соняшникову олію, часник, зелень, різні приправи для картоплі, сіль і перець.

Отриманою сумішшю залийте картоплю і помістіть в пакет. Гарненько перемішайте.

Зверніть увагу!

Щоб пакет для запікання не луснув від високих температур зробіть в ньому 2-3 дірочки за допомогою зубочистки!

Картоплю помістіть в розігріту духову шафу. Рекомендована температура – 200 градусів. Час приготування залежить від розміру картоплі і індивідуальних особливостей духовки.

Готовність перевірте вилочкою. Готову картоплю залишіть постояти у вимкненій теплій духовці ще хвилин 7-8.

Потім дуже смачно подати картоплю по-царськи з м’ясом, рибою, овочами або улюбленим салатом.

Всім смачного!

Не вдається скопіювати.