Надзвичайно смачна картопля по-царськи
Рецепт приготування неймовірно смачної картоплі, яка точно вам сподобається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Це не просто запечена картопля! Це картопля, запечена під соусом в пакеті!
Що необхідно:
- картопля – 1кг;
- часник – 2 зубчика;
- зелень ( у нашій статті це петрушка, цибуля, і кріп) – по смаку.
- соняшникова олія – 3,5 столових ложки;
- спеції (сіль, перець і т.д.) – по смаку.
Як приготувати картоплю по царськи?
Картоплю миємо, витираємо, сушимо. Намагайтеся підібрати картоплю однакового розміру, щоб вона приготувалась одночасно. Якщо картопля великого розміру – її краще розрізати навпіл.
Обов’язково зробіть проколи в кожній картоплі в 3-4 місцях.
Часник пропустіть через прес і дрібно наріжте зелень.
Соус готується в окремій ємності. Для цього змішайте соняшникову олію, часник, зелень, різні приправи для картоплі, сіль і перець.
Отриманою сумішшю залийте картоплю і помістіть в пакет. Гарненько перемішайте.
Зверніть увагу!
Щоб пакет для запікання не луснув від високих температур зробіть в ньому 2-3 дірочки за допомогою зубочистки!
Картоплю помістіть в розігріту духову шафу. Рекомендована температура – 200 градусів. Час приготування залежить від розміру картоплі і індивідуальних особливостей духовки.
Готовність перевірте вилочкою. Готову картоплю залишіть постояти у вимкненій теплій духовці ще хвилин 7-8.
Потім дуже смачно подати картоплю по-царськи з м’ясом, рибою, овочами або улюбленим салатом.
Всім смачного!