Надзвичайно смачне варення з вишні на зиму

Обов’язково спробуйте цей рецепт, як приготувати вишню у власному соку. Таким способом можна закривати полуницю, малину, черешню, сливу. Ця заготовка підійде для солодких вареників, десертів, випічки і простого чаювання. Смачне і в міру солодке варення неодмінно порадує вас в будь-якому випадку. Готуйте з задоволенням!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

  • вишня: 2 кілограма;
  • цукор: 500 грам (приблизно).

Спосіб приготування

Підготуйте вишню: промийте, видаліть дрібне сміття і кісточки.

У стерилізовані банки викладіть вишню, пересипаючи цукром: З ст. л. вишні, 1 ст. л. з верхом цукру. І так до самого верху банки. Останній шар – цукор, трохи примніть ложкою, закрийте чистою сухою кришкою.

Поставте банку в каструлю з теплою водою. Вода повинна не доходити до горлечка банки на палець. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння, стерилізуйте банку ще 15 хвилин і закатайте кришку.

Остудіть і зберігайте в прохолодному місці. Виходить готового варення з даної кількості вишні – 2 літри.

Смачного!