Найкраща підливка без м’яса: до макаронів, до рису та пюре
Гадаєм, всі погодяться, що другі страви набагато смачніші з підливою. Вона чудово підкреслює смак основної страви та відмінно доповнить будь-який гарнір.
Нам потрібно:
- 2 ст.л рослинного масла
- 1 ст.л вершкового масла
- 2 ст.л пшеничного борошна
- 1 ст.л томатної пасти
- 500мл. води
- сіль, спеції, приправи, сушені трави
- додайте трохи цукру для балансу смаку (буде ще смачнішим)
- 1 ст.л сметани (не обов’язково, за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
На сковороду наливаємо 2 ст. олії + 1 ст.л. вершкового масла. Розтоплюємо на невеликому вогні (так, щоб вершкове масло не горіло!). Насипаємо 2 ст. пшеничного борошна. Борошно трохи обсмажуємо та додаємо 1 ст.л. томатної пасти. Потроху вливаємо 500 мл води, щоразу добре перемішуючи до гладкості, щоб не було грудочок. Додаємо сіль, спеції та сушені трави за смаком.
Ми додали: сіль, копчену паприку, сухий кріп, чорний перець, сухий часник та гострий червоний перець.
Для балансу смаку можна додати трохи цукру (буде ще смачніше). Також додаємо лавровий лист.
Наприкінці приготування додаюєм 1 ст.л. сметани (це за бажанням, за смаком, не обов’язково, якщо не любите). Підливка готова!
Ідеально до котлет і будь-якого гарніру (для рису, гречки, будь-яких каш, для картопляного пюре, до макаронів і т.д. і т.п.).