Наймвірно смачні, бюджетні і прості у приготуванні пампушки
Ленінградські пампушки – дуже повітряні, м’які, пористі, з приємним, ніжним смаком! Вони дуже бюджетні, прості у приготуванні та неймовірно смачні! Неодмінно готуйте – ви не пошкодуєте!
Нам потрібно:
- борошно пшеничне вищого гатунку – 530 гр.
- яйця курячі – 2 шт. (120 гр.)
- цукор-пісок – 70 гр.
- маргарин вершковий або вершкове масло – 70 гр.
- вода – 200 гр.
- дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
- сіль кухонна харчова – 5 гр.
- цукрова пудра – 10 гр.
- олія рослинна рафінована – для фритюру
Покроковий рецепт приготування:
У глибоку чашу просіяти борошно. Додати цукор, дріжджі, сіль та перемішати. Потім вбити 2 яйця, влити воду, розтоплене вершкове масло і вимісити тісто. Накрити чашу з тістом кришкою і дати відстоятися протягом 2-х годин.
За цей час двічі обминаємо тісто. Через дві години змащуємо руки олією і формуємо з тіста кульки масою по 30 грам, викладаємо їх на змащену олією поверхню. Накриваємо рушником і даємо відстоятись 20 хвилин.
Тепер знову змащуємо руки олією, формуємо пампушки і відразу відправляємо в розігрітий фритюр. Як тільки одна сторона підрум’яниться, перевертаємо пампушки і обсмажуємо з другого боку до золотистості.
Виймаємо пампушки на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Подавати пампушки гарячими щедро присипані цукровою пудрою.