Найніжніші пампушки до борщу всього за 20 хвилин! Це відмінна заміна хліба

Пампушки – це смачне та ароматне доповнення до будь-якої страви. Я часто випікаю пампушки й подаю їх разом з першими стравами, як, наприклад, борщ. Інколи вони виходять настільки пишні ароматні, що ми просто з дітьми перемащуємо їх вершковим маслом і їмо, як самостійну страву. Спробуйте і ви приготувати цю неймовірну смакоту!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

ТІСТО

  • Борошно пшеничне 3 скл.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) 1 пакетик
  • Вода 1 скл. (тепла)
  • Сіль дрібка

ЗАПРАВКА

  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Часник 3 зубчики
  • Сіль 1 ч. л.
  • Вода 50 мл
  • Кріп 0.5 пуч.

Приготування:

Борошно потрібно просіяти одразу в глибоку миску, додати ще сюди рослинну олію, воду, сіль, цукор та дріжджі. З отриманої суміші замісити еластичне тісто щільної консистенції, яке ще й не буде липнути до рук. Далі вмикаємо духовку на 180 градусів і залишаємо розігріватися.

Тепер з отриманого тіста потрібно сформувати невеличкі кулі. Змастити деко вершковим маслом та викласти заготівлю у форму на відстані приблизно 1 см один від одного, можна і щільніше. Тепер ще залишаємо все на 5 хвилин в теплому місці.

За цей час можна приготувати заправку. Часник очистити від лушпиння та пропустити через прес, перетерти його з сіллю, олією. Потім додаємо ще сюди подрібнену зелень, сіль, воду та все ретельно перемішуємо. Тепер заготівлю ставимо випікатися в духовку на 15 хвилин. Виймаємо готові пампушки з золотистою скоринкою та поливаємо заправкою. 

Випічка вбере всю рідину і буде мати відмінний смак і аромат.

Краще вживати пампушки, коли вони трішки охолонуть!

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.