Найніжніші пампушки до борщу всього за 20 хвилин! Це відмінна заміна хліба
Пампушки – це смачне та ароматне доповнення до будь-якої страви. Я часто випікаю пампушки й подаю їх разом з першими стравами, як, наприклад, борщ. Інколи вони виходять настільки пишні ароматні, що ми просто з дітьми перемащуємо їх вершковим маслом і їмо, як самостійну страву. Спробуйте і ви приготувати цю неймовірну смакоту!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
ТІСТО
- Борошно пшеничне 3 скл.
- Цукор 1 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Дріжджі (сухі) 1 пакетик
- Вода 1 скл. (тепла)
- Сіль дрібка
ЗАПРАВКА
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Часник 3 зубчики
- Сіль 1 ч. л.
- Вода 50 мл
- Кріп 0.5 пуч.
Приготування:
Борошно потрібно просіяти одразу в глибоку миску, додати ще сюди рослинну олію, воду, сіль, цукор та дріжджі. З отриманої суміші замісити еластичне тісто щільної консистенції, яке ще й не буде липнути до рук. Далі вмикаємо духовку на 180 градусів і залишаємо розігріватися.
Тепер з отриманого тіста потрібно сформувати невеличкі кулі. Змастити деко вершковим маслом та викласти заготівлю у форму на відстані приблизно 1 см один від одного, можна і щільніше. Тепер ще залишаємо все на 5 хвилин в теплому місці.
За цей час можна приготувати заправку. Часник очистити від лушпиння та пропустити через прес, перетерти його з сіллю, олією. Потім додаємо ще сюди подрібнену зелень, сіль, воду та все ретельно перемішуємо. Тепер заготівлю ставимо випікатися в духовку на 15 хвилин. Виймаємо готові пампушки з золотистою скоринкою та поливаємо заправкою.
Випічка вбере всю рідину і буде мати відмінний смак і аромат.
Краще вживати пампушки, коли вони трішки охолонуть!
Приємного апетиту!