Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
Добридень! У мене буває два настрої – один буквально просить приготувати щось незвичайне і унікальне, другий ж тихенько випрошує зробити щось тепле, домашнє, без надмірностей.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Сьогодні перемагає саме другий, тому я з радістю поділюся класичним рецептом шарлотки з яблуками. Смачніше шарлотки ще не придумали, та й навряд чи це колись станеться!
Нам знадобиться:
- Яблука – 1-2 штуки;
- Цукор – 1 склянка;
- Яйця – 4 штуки;
- Борошно – 1 склянка;
- Цукрова пудра – кілька дрібок для посипання;
- Сіль – дрібка.
Кількість продуктів мінімальна. Власне, так шарлотка і готується! Повірте, вона буде нереально смачною!
Покроковий процес приготування:
1. Очищаємо 2 яблука від шкірки. Я використовувала лише одне, так як 2 не помістилися б на підносі.
Однак я рекомендую саме 2, так як яблука в пирозі виходять дуже смачними!
2. Нарізаємо яблука на ось такі скибочки.
Цікавий факт: саме в такій формі яблука використовували для шарлотки раніше (з часів появи пирога). Не кубики, не смужки, а саме часточки.
3. Трохи збиваємо 4 яйця з дрібкою солі. Не перестарайтеся – лише перемішайте.
4. Додаємо 1 склянку цукру і знову перемішуємо наше тісто. Стараємося досягти максимально однорідної маси.
5. Тепер відправляємо в миску склянку борошна. Змішуємо лопаткою, віночок не впорається з борошном.
6. Викладаємо на дно форми яблука, заливаємо зробленим тістом.
Зверху воно повинно бути рівним, тому дайте йому рівномірно розтектися.
7. Я ж додатково вирівняла верхівку лопаткою. Але можна обійтися і без цієї.
8. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів.
9. Перевертаємо пиріг яблуками вгору і посипаємо його цукровою пудрою. Даємо трохи охолонути, і можна сміливо їсти.
10. Нарізаємо на красиві шматочки і подаємо улюбленим рідним або гостям.