Найпростіший і смачний рецепт шарлотки з яблуками — пиріг тане в роті, а готується дуже швидко

Шарлотка з яблуками — найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується ця смакота дуже швидко. Неймовірний аромат наповнює всю кухню, і стає так складно дочекатися, коли вже можна буде насолодитися шарлоткою з чашкою чаю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Це той рецепт, якому ще багато років тому навчила мене мама. Чудовий варіант випічки з яблуками на кожен день, інгредієнти завжди є під рукою.

Інгредієнти

  • Діаметр форми 22 см.
  • Яблука (бажано кислі) — 500-600 грамів
  • Цукор — 160 грамів
  • Борошно — 160 грамів
  • Яйця — 4 великі (5 маленьких)
  • Сіль — 1 щіпка

Приготування

1. Нарізати яблука шматочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.

2. Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.

3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.

4. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти залишилися яблука. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, обережно перемішати та потім викласти всю масу в форму для випікання.

5. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.