Найшвидший томатний сік: не потрібна м’ясорубка і соковижималка. Закатую
на зиму

Не завжди є під рукою кухонне обладнання, а зробити заготовки на зиму дуже хочеться. Ділюся простим варіантом заготовки томатного соку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1.5 кг;
  • сіль і цукор за смаком.

Процес приготування

Бажано вибирати стиглі і м’ясисті помідори, але використовуйте будь-які, які вдалося купити або зібрати з грядки.

Промиваємо помідори, видаляємо пошкоджені місця, розрізаємо на дольки, відрізаємо попки і тверді місця – часто буває в середині помідора.

Подрібнюємо часточки занурювальним блендером.

Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
Знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, щоб випадково не обпектися кип’ятком і перетираємо масу через сито або кілька шарів марлі.

Доводимо до кипіння сік, додаємо сіль і цукор за смаком, варимо 2 – 4 хвилини, поки все не стане однорідним і розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо
кришками.

Перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо охолоджуватися. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

В принципі, ви можете закривати томатний сік взагалі без солі і цукру, тоді це виходить натуральний напій.

Коли ви відкриєте банку, наллєте сік в склянку, тоді і соліть за смаком. За рахунок природної кислоти, яка міститься в помідорах, консервація НЕ буде підривати банки, довго зберігається