Найсмачніша пахлава — виходить у всіх

Батьківщина цієї східної смакоти — Туреччина. Існує чимало рецептів її приготування. Пропонуємо вам варіант, який вийде у будь-якої господині. Ця пахлава не залишить байдужим нікого.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Батьківщина цієї східної смакоти — Туреччина. Існує чимало рецептів її приготування. Пропонуємо вам варіант, який вийде у будь-якої господині. Ця пахлава не залишить байдужим нікого.

Потрібні інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 мл сметани
  • 4 жовтки
  • 300 гр вершкового масла
  • 250 гр цукру
  • 800 гр борошна
  • 0,25 чайної ложки соди
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 300 гр волоських горіхів
  • 500 гр цукру

Додатково:

  • жовток
  • мед 2 ст.л

Починаємо процес

  1. У першу чергу потрібно розтопити вершкове масло. Об’єднуємо зі сметаною і жовтками. Добре все перемішуємо.
  2. Потім насипаємо цукровий пісок, соду і сіль. Знову все перемішуємо.
  3. Після чого, частинами підсипаючи борошно, замішуємо тісто. Більше борошна у жодному разі не додавати.
  4. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти в холодильник на годину.
  5. Тепер беремося за приготування начинки. Для цього підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Далі подрібнюємо їх блендером або кавомолкою. Та змішуємо з цукром.
  6. Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто з холодильника. Ділимо його приблизно на 4 частини. При цьому 2 з них мають бути трохи більше — це верхній і нижній шар.
  7. Тепер формуємо кульки з кожної частини і розкачуємо в пласти, розміром з лист. Укладаємо перший шар тіста, далі начинку та закриваємо другім шаром тіста.
  8. Змазуємо все жовтком та робимо надрізи у вигляді ромбів і в кожен з них укладаємо по половинці волоського горіха.
  9. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин.
  10. За 10 хвилин до готовності дістаємо пахлаву змащуємо її медом.
  11. Повертаємо назад в духовку. Доводимо до готовності.

Смачного!

Не вдається скопіювати.